Firma Actiu oslavila 50. výročí

50. milník, kterého nedosáhne ledajaká firma. Náš partner, firma Actiu, oslavila 50. výročí svého působení přímo velkolepě. Třídenní oslavy plné zábavného programu se zúčastnili i zástupci z našich řad.

Oslavy 50.výročí společnosti ACTIU započaly v hale připomínající letištní terminál.

Podstata a hodnoty

Během oslav Actiu přiblížilo podstatu a hodnoty, se kterými se identifikuje jako společnost, tedy architekturu, design, udržitelnost, kulturu a inovace. Oslavy se stovkami přátel, pracovníků, zákazníků a partnerů, kteří se shromáždili v technologickém parku Actiu, se zúčastnila i rodina Berbegalů, která doprovázela zakladatele Vicenta Berbegala. Tématem byli lidé (PER50NS), přičemž právě ti jsou hodnotou, kterých si společnost tolik váží.

Hostesky přivítaly účastníkyv hale připomínající letištní terminál.

50 let Actiu

Třídenní oslava začala 27. června a celá událost byla koncipována jako cesta – po uvítání se šest stovek účastníků z více než 60 zemí ocitlo v hale připomínající letištní terminál, kde od hostesek obdrželo cestovní itinerář včetně například designově vyvedeného pasu. A kam že vedla jejich cesta? K dalším 50 letům s Actiu.

Zástupci prezentujících na oslavách 50.výročí Actiu

Trendy

První den účastníky čekalo nejprve několik prezentací, kde se dozvěděli trendy ze světa generace mileniálů z oblasti kultury, technologie a kreativního vedení a především toho, co mileniálové hledají v rámci pracovního prostředí. Další z prezentujících představil zajímavou vizi digitální transformace na pozadí tří technologií, které budou v nejbližší době nejvlivnější: 3D tisk, umělá inteligence a robotika. Posledním tématem byla nová forma vedení tzv. kreativní vedení od Moniky Mory z agentury McCann.

Budova La Venta Flores  s fialově nasvícenou sochou vytvořenou k příležistosti výročí..

La Venta Flores

Den pokračoval promítáním čtyř krátkých filmů, do jejichž děje byl vždy zakomponován produkt značky Actiu: lavička Passport bench, která slouží pasažérům na letištích po celém světě. Zajímavostí je, že v duchu posledního trendu čím dál frekventovanějšího užítí mobilních zařízení bylo podmínkou pro natočení snímků využití vertikálního formátu, což vzhledem k omezení šířky záběru bylo pro filmaře skutečnou výzvou. Velké finále večera představovalo slavnostní otevření budovy zvané La Venta Flores. Tato stavba z 19. století se nachází v technologickém parku Actiu a v minulosti sloužila k setkávání cestovatelů a obchodníků.

Druhý den se konala gala večeře ve venkovních zahradách technologického parku Actiu. Hosté mohli obohatit své chuťové pohárky delikatesami od michelinských šéfkuchařů a doprovodným programem pak potěšit i své ostatní smysly.
Během večera se na podiu vystřídal jazzový kvintet, španělští tanečníci, houslista i hudební soubor. Závěrečné překvapení představoval ohňostroj, který zakončil cestu skutečně velkolepě.


Tento tak zásadní moment společnosti bude navždy zachycen ve dvou sochách, které byly vytvořeny speciálně  pro tuto příležitost a lze je najít v zahradách La Venta Flores.


Za CAPEXUS gratulujeme Actiu k tomuto jubileu a těšíme se na dalších 50 let.

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.